​din företagsmäklare i Skåne

​Varför säljer folk sina företag?

​Många tror att enda anledningen till att ett företag säljs är pga generationsskifte. Men det står enbart för ca 30 % av alla företagsförsäljningar. Vad finns det då mer för orsak till att man vill sälja sitt företag?

Företagets livscykel

Företaget växer och växer, tills det en dag når en punkt där det tar stopp. Ofta utav ägarens begränsningar, man har inte tid eller ork att fortsätta växa. En del inser då potentialen i företaget och vill att någon annan tar vid, m.a.o. säljer det. Och företaget kan fortsätta växa!

Tiden

Att vara ägare till ett företag är tidskrävande. Men också kul, så man kan jobba hårt i många år. Men en vacker dag når man en gräns då man vill göra annat i livet än att bara jobba.

Entreprenören kontra chefen​

Ägare är i regel energiska entreprenörer, men allt eftersom bolaget växer så blir de alltmer bundna till chef- och personalansvar. Och längtar tillbaks till den gamla tiden när man bara fick vara entreprenör. Ett sätt att komma ur detta är att sälja företaget och återgå till sin gamla roll.

Ett närmande

En köpare har intresserat sig för företaget, det kanske inte leder till affär, men tanken har väckts om att verkligen göra slag i saken och sälja företaget.

Förändring av livsstil

Här ingår också generationsskifte, men även de som bildar familj och får barn, de som får en sjukdom och tankeställare med det eller helt enkelt bara tröttnar på att slita hårt med företaget.

​​

Att sälja sitt företag innebär inte att man MÅSTE lämna det, i många fall kan man finnas kvar i en annan roll som man trivs bättre med.​

Kontakta mig för ett

förutsättningslöst möte!​​

​AM Företagsförmedling AB | Badhusgatan 32 - 261 30 LANDSKRONA | Tel: 0705-46 94 94
​Mail: allan.martensson@vdstodet.se | Orgnr: 556680-4562