​din företagsmäklare i Skåne

Företag till salu

Är du intresserad av någon av nedanstående företag eller kanske själv vill sälja ditt företag? Vi säljer företag i Skåne.

Kontakta Allan Mårtensson, mobil 0705-46 94 94 , e-mail: allan.martensson@vdstodet.se​​.​

​​

E-handels och grossistföretag inom möbler

Bolaget direktimporterar möbler och säljer sedan dessa via egen webshop och via återförsäljare. Försäljningen via webshop står för ca 75 % av försäljningen. Bolaget startades 2012 och har varit lönsamt sedan dag 1.

Man marknadsför sig genom Google och andra sociala medier som Facebook och Instagram. Hemsidan hade 156 000 besök det senaste året. Ett nyhetsbrev går regelbundet ut till ca 5 000 prenumeranter.

Det finns upparbetade kontakter med fabriker i Asien och en väl fungerande lösning för lagerhållning och distribution. E-handelssystem finns givetvis, med Klarna som betallösning.

Bolaget finns i Skåne, men är flyttbart. Omsättning 5-10 mkr med mycket god utvecklingspotential. En person anställd, som också är delägare. 

Markis- & persiennbolag

Bolaget arbetar med att sälja och montera solskydd både inom- och utomhus. Det är markiser, persienner, rullgardiner, lamell- och plisségardiner. Kunderna är i huvudsak privatpersoner, men det säljs även till företag.

Bolaget är väletablerat och känt, omsätter under 5 mkr och finns i Skåne.

Köparen kan vara en annan solskyddsfirma som vill växa geografiskt, en lokal solskyddsfirma som vill ta marknadsandelar och få synergier, en entreprenör som vill komplettera sin verksamhet eller helt enkelt någon som vill bli egen företagare och köpa ett företag i stället för att bygga upp ett från noll. 

Auktionsfirma för antikviteter, konst och design

Bolaget tar emot designföremål, konst och antikviteter och säljer sedan dessa i kommission via nätauktioner.

Bolagsnamnet är mycket välkänt då det varit verksamt i över 30 år. Bolaget finns i Skåne med butik/lager.

Marknadsföringen sker främst via Eniro och extern samarbetspartner. Man har ett bra affärsläge, mycket gott renommé och många återkommande uppdragsgivare.

Säljes pga generationsskifte.

​Kök till fastighetsbolag

Bolaget arbetar med att utveckla och sälja kök, både hela kök och inredningar såsom köksluckor, lådor och stommar. Tillverkningen är outsourcad.​

Kunderna är till större delen fastighetsbolag och fastighetsförvaltare.​

Bolaget står inför ett generationsskifte. Det finns stor potential i bolaget.​

Bolaget ligger i södra Sverige och omsätter 5-10 mkr med god lönsamhet.


Trädgårdsservice

Företaget arbetar med trädgårdsarbeten, innebärande trädgårdsskötsel, beskärning, häckklippning och plantering. Kunderna är i huvudsak privatpersoner, men det förekommer även företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare.

Företaget verkar i sydvästra Skåne och har drygt 100 kunder, flera av dem återkommande och vissa löpande uppdrag. Omsättningen är i ökande och låg på drygt 3 mkr bokslutsåret 2020/21.

Företaget har fyra bilar, släpar och de nödvändiga maskinerna.

Köparen kan vara en inom branschen som vill växa geografiskt, en entreprenör som vill komplettera sin verksamhet eller helt enkelt någon som är anställd idag och vill bli egen företagare. 

Serviceverkstad för lastbilar

Verkstaden utför service, underhåll och reparation av främst lastbilar, men även av trailers, släp, entreprenadmaskiner, husbilar, personbilar m.m. Man har dataprogram för att kunna koppla in sig i alla märken av lastbilar (och personbilar).​

Bolaget har funnits i ca 20 år och är välkänt i transportbranschen, inte minst för sin höga servicegrad.​

Bolaget omsätter ca 10 mkr och ligger i Skåne. En ny ägare har goda möjligheter att expandera rörelsen. Säljes pga generationsskifte.

​​

Blomstergrossist

Bolaget importerar blommor av olika slag från Holland, Tyskland och Danmark.​

Dessa säljs sedan till olika kunder typ blomsterbutiker, trädgårdshandlare, livsmedelsaffärer och hotell/restaurang.​

Ingen lagerhållning, allt säljs på kundorder. Ca 500 kunder finns i registret, en mindre del av dessa är aktiva. Mer finns att göra med en aktivare försäljning. Bolaget har funnit i 25 år och är välkänt bland kundgruppen.​

Beställningar görs via bolagets B-2-B Webshop och per e-mail.​

Bolaget finns i Skåne och omsätter knappt 5 mkr. Ägaren är den ende anställde. 

​Mark- och anläggningsarbete

​Bolaget sysslar främst med att bygga husgrunder, renovera innergårdar, dränera bostadshus och villor, utföra plattläggningar, lägga ner rör och fiber.

Man omsätter drygt 10 mkr med vinst. Bolaget finns i SV Skåne.

Kunderna är byggbolag, både större och mindre. Orderboken är välfylld, man har ingen brist på jobb.

För ett bolag i samma bransch så finns det bra synergimöjligheter. 

​Kemisk design och utveckling av finkemikalier

Bolaget löser kemiska problem åt forskning och industri. Man utvecklar processer och optimerar kundernas produkt.

Kunderna finns i huvudsak i Norden, men ibland utför man även uppdrag åt kunder i Tyskland och England. Branscherna kan variera, bara kemi finns med.

Förutom i Sverige så finns man även med kemister/forskare i Baltikum.

Ägaren har kommit upp i mogen ålder och börjat fundera på att varva ner, men kan tänka sig att arbeta vidare ytterligare ett tag för en smidig övergång.

Bolaget omsätter ca 5 mkr med en god vinst.

​​

Kontakta mig för ett

förutsättningslöst möte!​​

​AM Företagsförmedling AB | Badhusgatan 32 - 261 30 LANDSKRONA | Tel: 0705-46 94 94
​Mail: allan.martensson@vdstodet.se | Orgnr: 556680-4562