​din företagsmäklare i Skåne

​Affärerna går bra - varför skall jag sälja företaget just nu?​

Det går bra för svenska små och medelstora företag, trots allt det negativa vi kan läsa i massmedia. De flesta företagare tror sig också om att kunna fortsätta gå bra och växa.

En företagare får arbeta hårt för att uppnå målen, men kan också njuta av det när det går bra. Att sälja sitt företag kan ligga långt bort i tankarna. Det bör det inte - nu är precis rätt tid att tänka på ditt nästa drag. Här följer varför:

Din styrka

När ett företag visar tillväxt, är sannolikheten stor att man är intressant för större aktörer. Speciellt om man har bra lokal marknadsandel, en svåråtkomlig kundbas eller en unik arbetskraftskompetens.

2019 - starka köpare

Tänkbara köpare har också gått bra de senaste åren., man har pengar i kassan och då har man dessutom lättare för att få låna pengar till förvärv. Räntorna är på rekordlåg nivå. De större företagen letar aktivt efter förvärv för att kunna växa, ägarna och styrelserna pressar på.

Men hur vet du att du och ditt företag är i toppform och moget för att säljas? Tvåsiffrig tillväxt? Över genomsnittet i marginaler? Vi måste se längre än så.

Ett år

Det tar i snitt ca ett år att sälja ett företag, det är en lång process där man skall identifiera tänkbara köpare, sedan kvalificera dem, få bud från några och därefter slutförhandla. När allt detta är klart så skall avtalet skrivas och även där kan det bli meningsskiljaktigheter.

Händelser kan uppstå under tiden, både positiva och negativa. Du kan få ett nytt avtal eller tappa en stor kund, köparen kan få fokus på något annat. Expertråd på vägen från en erfaren företagsmäklare är avgörande för att en slutlig uppgörelse skall komma till stånd.

Som en kund berättade för mig efter att ha sålt till ett större företag: "Den förmodligen bästa tiden att sälja ett företag är när du inte behöver."​

Kontakta mig för ett

förutsättningslöst möte!​​

​AM Företagsförmedling AB | Badhusgatan 32 - 261 30 LANDSKRONA | Tel: 0705-46 94 94
​Mail: allan.martensson@vdstodet.se | Orgnr: 556680-4562