​din företagsmäklare i Skåne

Företag till salu

Är du intresserad av någon av nedanstående företag eller kanske själv vill sälja ditt företag? Vi säljer företag i Skåne.

Kontakta Allan Mårtensson, mobil 0705-46 94 94 , mail: allan.martensson@vdstodet.se​​

E-handel / Butik / B-2-B inom Outdoor-/Friluftsliv-segmentet

Ett väletablerat företag i friluftsliv-segmentet. Bolaget har dubblerat sin omsättning de senaste åren och omsätter nu drygt 20 mkr med god lönsamhet. Försäljningen kommer från butiker, E-handel och B2B. Hälften av omsättningen kommer från E-handeln.

Företaget säljer kända varumärken inom friluftsliv-segmentet, men har under åren också utvecklat egna varumärken som man tillverkar med bra marginaler i Asien.

Man säljer också varor till kommuner, föreningar och andra bolag.

Företaget har hög ranking på Google på sina produktgrupper. Eget e-mail register med mer än 20 000 kunder som bearbetas regelbundet. Är även aktiva i andra sociala medier.

Företaget har en stark position på marknaden och har hög tillväxttakt. Stor potential finns i E-handeln, fler butiker och att vidareutveckla B2B-försäljningen.

Transportföretag

Detta transportföretag har omsätter drygt 20 mkr och växer stadigt, de senaste 4 åren med ca 25 % per år. Bolaget ligger i Skåne.

Man ser sig som en totalleverantör inom transport, men de främsta verksamheterna är inom miljö/återvinning och anläggning.

Bolaget har drygt 10 lastbilar, där de flesta är kranbilar och dragbilar med trailer. Bilparken är modern och förnyas ständigt.

Ägaren känner nu att någon annan behöver ta vid för att tillväxten skall kunna fortsätta, då det finns stora möjligheter för bolaget.

Familjehem och lägenheter

Bolaget bedriver verksamhet med familjehem och lägenheter. Ramavtal finns med ca 45 kommuner i södra Sverige..

Grundaren kommer från branschen som sådan och har alltid satt kvalitén i högsätet.

Idag har man totalt 10-15 st placerade på de olika ställena. Bolaget finns i Skåne och omsätter knappt 10 mkr.

Pga sjukdom i familjen vill ägaren nu sälja bolaget. 

 

Städning och trädgårdsskötsel

Bolaget arbetar i huvudsak med städning åt privatpersoner (ca 75 %), men också med skötsel av trädgårdar (ca 25 %). Antalet anställda är 6 på deltid/säsong förutom ägaren som arbetar heltid.

Företaget verkar i västra Skåne med en stark position på den lokala marknaden och har ca 50 fasta kunder. Omsättningen har ökat succesivt och är nu uppe i ca 2 mkr.

Uppdrag saknas inte, snarare har ägaren bromsat för att kunna ha fullgod kontroll på kvalitén. Nöjda kunder står i första rummet.

Köparen kan vara en inom branschen som vill växa geografiskt, en entreprenör som vill komplettera sin verksamhet eller någon som vill bli egen företagare.

Psykoterapi för familjer och individer - handledning och utbildning

Bolaget bedriver psykoterapi enligt Socialstyrelsens riktlinjer till människor som remitteras från sjukvård, omsorg och näringsliv. Dessutom har man handledning och utbildning av personalgrupper samt personer i chefsbefattning.

Huvudkontoret ligger i Skåne, men man har också kontor på flera andra orter i landet och Köpenhamn. Och har planer på att växa ännu mer, konceptet fungerar bra. Bolaget har idag ca 30 medarbetare, de flesta per timme eller deltid.

Avtal finns med både kommuner och landsting. Omsättning i år knappt 5 mkr med god vinst.

Markiser/solskydd

Företaget arbetar med att sälja, tillverka och montera i huvudsak exteriöra solskydd i form av markiser. Till en del har man även interiöra solskydd typ lamellgardiner och persienner.

Kunderna är mestadels privatpersoner i villa, men det kan även vara bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

Företaget har arbetat med solskydd i drygt 30 år, så man är väletablerade och kända.

Fastigheten ägs i separat bolag, en köpare kan antingen ta över även denna också eller förbli hyresgäst.

Företaget omsätter 4-5 mkr med ca 4-500 tkr i vinst. Det är beläget i Skåne.

Köparen kan vara en annan markis-/solskyddsfirma som vill växa geografiskt, ett bolag som sysslar med interiört solskydd och vill börja med markiser, en entreprenör som vill komplettera sin verksamhet eller helt enkelt någon som vill bli egen företagare och köpa ett lönsamt företag istället för att bygga upp ett från noll.  

​​

Kylteknik, värmepumpar och solenergi

Bolaget är verksamt inom kyl- och värmeteknik, inom det senare med värmepumpar och solenergi. 

Man arbetar både med entreprenader och service/underhåll.

Orderboken är mer välfylld än på många år, så framtiden ser ljus ut.

De är mycket etablerade inom sitt geografiska arbetsområde då bolaget har varit verksamt i mer än 40 år och är välkända.

Bolaget finns i Skåne och omsätter drygt 10 mkr.

Byggföretag inom fuktsanering

Bolaget verkar inom byggbranschen med fuktsanering, vilket är en lönsam nisch. Det har funnits i drygt 10 år, är väletablerat och har en stabil ekonomi.

Kunderna är både privata villaägare och försäkringsbolag. Jobben utförs i södra och västra Sverige, bolaget utgår från Skåne.

Det finns gott om jobb på marknaden. Bolaget omsätter i dag ca 5 mkr, men det går att flerdubbla om en ny ägare så önskar.

Vi tror att köparen kan vara är byggfirma som vill in på den lönsamma marknaden med fuktsanering, eller en som redan finns inom arbetsområdet men vill växa geografiskt, eller någon duktig anställd inom byggbranschen som vill bli egen företagare. 

​​

Heminredningsbutik med egen import

Direktimport från Marocko av diverse produkter inom heminredning. Bolaget har drygt 10 olika tillverkare som man köper direkt ifrån, vilket ger utrymme för bra marginaler.

Butiken står för den klart övervägande delen av försäljningen idag, men både den, grossistförsäljning och e-handel kan utvecklas ännu mer.

Ägaren startade upp bolaget för ca 10 år sedan, och har arbetat upp varumärket till en tämligen stark position idag. 

Inredningsprodukter från Marocko har varit mycket populära de senaste åren och trenden ser ut att fortsätta. 

Lönsamheten är mycket god i bolaget. Omsättning 2016 ca 3 mkr, en ökning med ca 20 % mot 2015.


​Verkstad för lastbilar

​Verkstaden utför service, underhåll och reparationer av främst lastbilar, men även av bussar, släp, trailers och andra tyngre fordon.

Bra läge i moderna lokaler utmed större väg. Väletablerat företag, drygt 30 år..

Omsättning knappt 10 mkr

Kontakta mig för ett

förutsättningslöst möte!​​

​AM Företagsförmedling AB | Sturegatan 27 - 241 31 Eslöv | Tel: 0413-141 55 - Mob: 0705-46 94 94
​Mail: allan.martensson@vdstodet.se | Orgnr: 556680-4562